Cum ne putem remodela posteriorul și de ce este bine să avem musculatura posteriorului bine dezvoltată?  Ne referim la: mușchii fesieri(fesierul mare, fesierul mijlociu, fesierul mic) m.piriform, m.pătratul femural, m.gemeni, m.obturatori.

Mușchii fesieri au ca prim rol extensia, abducția, adducția, rotația coapsei  și rol major în mers și menținerea poziției bipede.

În afara rolului locomotor, o musculatură a posteriorului bine dezvoltată contribuie consistent la activități cum ar fi alergarea, săriturile, ridicarea greutăților etc, dar trebuie subliniat, dincolo de toate acestea, că o musculatură bine dezvoltată dă o formă frumoasă  șezutului  și, evident, conferă  un punct special de atracție …indiferent dacă vorbim de corpul unei femei sau a unui barbat.

Am selectat câteva exerciții are lucrează în mod special mușchii fesieri și care, introduse în rutina noastră de antrenament, vor da rezultate vizibile, uneori și în numai câteva luni de antrenament.  Practicarea cu regularitate a acestor exerciții ne asigură tonifierea musculaturii posteriorului, dezvoltarea masei musculare din această zonă(cu efect de „lifting”), și totodată atenuarea sau chiar dispariția insteticei celulite de pe fesele femeilor.

Ca și frecvență, obișnuiesc să introduc exercițiile pentru fesieri în cadrul oricărui antrenament din sala de fitness sau la orele de gimnastică aerobică, asta însemnând minim 3 antrenamente pe săptămână.

În cadrul unui antrenament putem executa la alegere 4 – 5 exerciții din lista de mai jos.

Vom opta pentru serii scurte a câte 10-12 repetări.  Numarul de serii este bine sa fie minim 4.

Aplecări în față cu bara la ceafă ‘bună dimineața’

Genuflexiuni sumo cu kettlebell

Genuflexiune cu bara la ceafă

Extensii la aparat

Îndreptări cu sfori

Extensii la bancă

Ridicări în genunchi cu bara la ceafă

Fandări în față

Ridicări în spate picior îndoit

Podul cu bara pe bazin și elastic pe coapse

Genuflexiune și extensie cu bara la ceafă și elastic

Îndreptări românești

Împins picior în spate cu elastic

Top 10 exerciții pentru fesieri puternici

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Antrenoare Personala - Daniela Militaru