Tocmai ne-am întors victorioşi de la Balcaniada Indoor 2015 care s-a desfăşurat în impunătoarea sală Asli Cakir Alptekin Atletizm Salonu din Istanbul/Turcia în perioada 21-22 februarie 2015.
Micul grup de români participanţi s-a descurcat excelent având în vedere condiţiile precare de antrenament de peste iarnă. Sala ‘Lia Manoliu”, unica sală de atletism din Bucureşti, a fost închisă pentru renovare iar antrenamentele s-au desfăşurat pe stadion, uneori în zăpadă şi la temperaturi negative.
Pentru mine schema de antrenament a prevăzut 4 zile/săptămână a câte minim 3 ore/antrenament. Prietenii mei campioni balcanici şi ei, au urmat cel puţin aceeaşi schemă de antrenament sau, poate ceva mai mult.
Este o treabă foarte serioasă pentru noi, mergem constiincioşi la antrenamente şi ne suportăm toate costurile concursurilor. Vă spun asta pentru că de multe ori am fost întrebată cine ne plăteşte şi pentru ce facem asta. Este simplu: o facem din dragoste pentru atletism. Dar, evident, atletismul ne conferă şi multe alte beneficii:
– Avem sănătate şi suntem puternici.
– Avem trupuri frumos modelate, suntem slabi şi avem condiţie fizică maximă.
– Avem tot timpul ceva frumos de făcut şi nu ne plictisim niciodată.
– Avem prieteni mulţi în ţară şi în toată lumea pe care abia aşteptăm să-i revedem la concursuri.
– Avem cel puţin 4 mini-vacanţe pe an, pentru că aceste concursuri îţi oferă aceeaşi relaxare pe care o obţii într-un concediu.
Dacă vrei să ni te alături, să faci parte din frumosul nostru grup al atleţilor masters trebuie să urmezi câţiva paşi simpli:
– Incepi antrenamentele cu un antrenor sau singur dar, în acest caz, e bine să ceri ajutorul atleţilor mai experimentaţi.
– Faci loc în orarul tău săptămânal pentru câteva antrenamente.
– Te înscrii într-un club afiliat la Federaţia Română de Atletism
(mai cunoscute ar fi: Romanian Masters Athletics, CS Rapid sau CS Steaua)
– Pui pe perete programul competiţional al anului şi nimic nu te va opri din drum
(http://www.fracav.ro/calendar/).
Sunt 28 de probe la care ai putea să te pregăteşti. Eu am încercat mai multe dintre ele, fiind nou venită în lumea sportului. Pentru mine este fantastic, totul, absolut toate probele sunt noi, şi de aceea minunate! Descoperirea acestui stil de viaţă am făcut-o la 50 de ani, deci pentru mine absolut toate probele sunt provocatoare! De mai bine de doi ani lucrez pentru deprinderea tehnicilor, pentru dezvoltarea forţei, rezistenţei, îndemânării şi să mă obişnuiesc cu atmosfera de concurs.
Visez să ajung campioană mondială într-o zi, însă fără a-mi fixa o dată limită pentru asta. Am colegi care concurează la categoria 80-85-90-95 ani şi mai mult chiar! Termenul de îndeplinire este doar ceva relativ însa drumul până acolo se anunţă a fi unul plin de satisfacţii şi foarte bine trasat: antrenament – concurs – antrenament – concurs – antrenament….
Fă primul pas… ceilalţi îi vor urma! TREBUIE DOAR SĂ ÎNCEPI!