WaterRower – este un simulator de vâslit cu utilizare în sălile de antrenament ale loturilor de canotori, în sălile de fitness, sau, chiar fac parte din categoria aparatelor fitness casnice.

Nu toate sălile de fitness dețin asemenea aparate dar, pentru cei ce le au, toată aprecierea pentru decizia achiziționării lor (vezi sala ABC Fitness).

Ca antrenor personal folosesc în cadrul antrenamentelor mele acest aparat de văslit nu numai pentru partea ‘cardio’ a ședinței de antrenament dar și pentru încălzirea și pregătirea organismului pentru efort, datorită posibilității de control a intensității de lucru – rezistența de lucru fiind autoreglabilă prin alegerea vitezei de vâslire.

Se spune ca vâslitul la waterrower lucrează 84% din masa musculară și consumă 1000 calorii pe oră dar, fără a face o cercetare sau verificare a informației, pot spune, din practica personală, că tonifică integral musculatura picioarelor, spatelui și brațelor, dezvoltă capacitatea respiratorie și crește rezistența organismului la efort. Un beneficiu în plus este arderea considerabilă a țesutului adipos, la un nivel cel puțin egal cu cel obținut prin alergarea pe bandă sau în parc. In timpul alergării consumul caloric este calculat la 500-600 calorii/oră.

Riscul accidentărilor scade până la minim, neexistând presiune pe genunchi și gambe, poziția de lucru fiind una deosebit de comodă – așezat pe un scaun culisant. Este cu atât mai mult recomandat persoanelor cu greutatea corporală mare.

Intr-o sedință de antrenament în sala de fitness, alocarea la începutul antrenamentului a 10 minute pentru vâslire cu viteza foarte mică pentru încălzirea generală a organismului și a 10-15 minute vâslire cu viteză mărită pentru creșterea condiției fizice, poate îmbunătăți simțitor rezultatele antrenamentului nostru.

Facebook

Antrenoare Personala - Daniela Militaru