PILATES este un sistem unic de exerciţii fizice dezvoltat la începutul secolului XX de germanul Joseph Hubertus Pilates (1880 – 1967) şi menit să contribuie la:

  • dezvoltarea uniformă a corpului
  • corectarea posturii
  • îmbunătăţirea flexibilităţii şi echilibrului
  • stabilirea legăturii între corp şi minte
  • creşterea tonusului muscular şi vitalităţii întregului organism

Metoda cunoscută de noi sub denumirea PILATES a fost nominată de însuşi creatorul ei, Joseph Hubertus Pilates ca fiind “ The art of contrology” (“the comprehensive integration of body mind and spirit”) – în traducere simplă, “Arta controlului” urmăreşte autocontrolul muşchilor şi evidenţiază o manieră unică de a folosi mintea pentru a stăpâni cu măiestrie muşchii.

Ideal ar fi ca muşchii noştri să se supună voinţei noastre. Rezonabil ar fi ca voinţa noastră să nu fie dominată de acţiunile reflexe ale muşchilor noştri – J.H.Pilates

Mai multe detalii despre PILATES gasiti aici.

Dacă doreşti să practici cu asistenţa unui antrenor te aştept să stabilim împreună un program de antrenament. Dacă doreşti să devii chiar tu Antrenor Pilates, deasemenea te aştept să ma contactezi pentru a te înscrie la cursul organizat de ABC FITNESS SCHOOL – şcoala în care te poţi forma ca instructor dacă doreşti să urmezi această carieră. Dacă eşti un vizitator mulţumit de informaţiile găsite pe pagina mea, nu uita să lași o adresă de email unde să-ți primești voucherul de 10% reducere la curs.

Facebook

Antrenoare Personala - Daniela Militaru