Orice plan de antrenament, indiferent dacă este făcut cu scopul scăderii în greutate, tonifierii sau creșterii condiției fizice, acordă importanță musculaturii abdominale și rezervă câteva minute la finalul antrenamentului propriu-zis pentru exercițiile care tonifică tot peretele abdominal.

O serie completă va include un număr de 10 exerciții diferite care vor fi executate începând cu cele destinate părții inferioare a abdomenului (întodeauna în această ordine), urmată de exerciții pentru mușchii drepți ai abdomenului, mușchii oblici iar la final exerciții de stretching pentru întinderea și relaxarea abdomenului.

Cele 10 exerciții x 10 repetări pentru fiecare, însemnând 100 abdomene, executate în aproximativ 3 minute vor fi urmate de 2 exerciții de stretching a câte 30 secunde fiecare, iar între serii o pauză de 1 minut.

Seria se execută de minim 3 ori ceea ce înseamnă că la finalul oricărui antrenament se vor rezerva aproximativ 15 minute pentru exercițiile de tonifiere a musculaturii abdominale.

Este recomandat ca pentru menținerea condiției fizice și tonusului muscular să includem în programul nostru cel puțin trei antrenamente pe săptămână.

Facebook

Antrenoare Personala - Daniela Militaru