abdomen femeie Nu voi pleda pentru obţinerea cu orice preţ a six-pack-ului abdominal (asa-zisele – “pătraţele”) mai ales dacă nu suntem fotomodele în fitness, dansatori sau sportivi.
Pentru o persoană cu o activitate fizică normală o musculatură abdominală tonifiată este necesară nu atât din motive estetice, ci pentru beneficiile conferite de o centură abdominală puternică care conferă urmatoarele beneficii:

  • menţinerea corectă a posturii corporale. Muşchii abdominali împreună cu musculatura spatelui şi a zonei lombare formează o centură abdominală de rezistenţă care menţine coloana vertebrală dreaptă împiedicând crearea de lordoze (postură foarte accentuată în cazul persoanelor obeze)
  • o mai bună protecţie şi susţinere a organelor abdominale interne şi a intestinelor;
  • zona abdominală plată- şi, desigur, mai comodă şi (nu în ultimul rând ! ) mai frumoasă.

Menţinerea unui abdomen tonifiat nu cere eforturi deosebite dacă se respectă o dietă echilibrată (cu eliminarea totală din meniu a pâinii albe, pastelor, orezului alb, brânzei, ciocolatei, îngheţatei, prăjelilor şi a sucurilor carbogazoase ) şi, mai ales ,daca se practică exerciţiile fizice.
Este suficientă participarea de 2-3 ori pe săptămâna la câteva ore de gimnastică aerobică în cadrul căreia pe lângă exerciţiile ‘cardio’ – arzătoare de cca 600 calorii într-o oră – se execută o serie de exerciţii destinate exclusiv tonifierii abdominale. Dacă acasă la noi nu suntem motivaţi sau inspiraţi în execuţia acestor exerciţii, mersul la sală poate fi una din cele mai bune şi ieftine soluţii pentru păstrarea unui abdomen plat. Muzica ambientală şi practicarea exerciţiilor într-un grup fac să dispară senzaţia de efort şi oboseală înlocuind-o cu una de revigorare fizică şi de relaxare mentală.
Iată şi un tips oferit de Joseph Pilates pentru exerciţii pentru abdomen cât mai eficiente: http://www.antrenoare.ro/fitness/exercitii-fitness/pilates/#abdomentips

Facebook

Antrenoare Personala - Daniela Militaru